In ziua de azi gesturile noastre sunt analizate amanuntit.Cei ce privesc "spectacolul" intalnirilor amicale sau a discutiilor cu seful, sunt fascinati de multitudinea de presupuneri ce pot fi generate de cele mai simple gesturi.
In psihologie,salutul si imbratisarea sunt analizate si catalogate conform indicatorilor de analiza comportamentala.
In functie de acestia putem observa: imbratisarea laterala, frontala completa, tip semiluna, dreapta, concava, convexa si mult utilizatul batut pe umar.
Dar oare in comportamentul nostru zilnic suntem constienti de valorile psihologice ale gesturilor noastre?
Prietenii te imbratiseaza atunci cand simt tristetea din sufletul tau.Profesorul te bate pe umar pentru a te imbarbata inaintea prezentarii lucrarii de licenta.Politicienii isi joaca rolul precum cei mai abili actori, afisandu-se in imbratisari si strangeri de mana atent studiate.
Cat mai reprezinta realitatea in gesturile noastre? Nu jucam oare cu totii in piesa vietii , schitand sau mimand sentimente ce uneori nu exista?
Este greu de determinat cine minte si cine spune adevarul intr.o relatie, fie ea politica, de prietenie sau, de ce nu, romantica.
Pentru a trece prin viata liberi de aceste incertitudini, trebuie sa adoptam o atitudine cat mai onesta.In primul rand fata de noi si mai apoi fata de cei care ne inconjoara.
Daca esti corect cu tine si cu prietenii tai atunci si ei iti vor intoarce gestul.