Ecological footprint test



Ingrijorat de impactul tau asupra mediului inconjurator?

Modul in care folosim resursele Terrei, formeaza amprenta noastra ecologica.
Urmand acest scurt test, poti afla ce cicatrici raman in urma ta pe singura planeta pe care o numim CASA.

Din pacate, eu nu am obtinut cel mai bun rezultat, dar sper sa il pot imbunatatii.

[Read More...]


Ne pasa?



Incalzirea globala (preluare Ora Pamantului 2009)

"Exista ceva de care nu are rost sa incercam sa ne ascundem. Este Adevarul!
Care este Adevarul in privinta incalzirii globale?

Adevarul este ca fiecare vara dintre ultimele a fost recunoscuta de catre specialisti ca fiind cea mai torida de cand se fac inregistrari meteorologice. Adevarul este ca aceasta tendinta va continua.

Adevarul este ca fiecare iarna dintre ultimele a pendulat intre caldura nefireasca si fenomene extreme. La poli, grosimea medie a gheturilor a scazut cu 40% in perioada 1993-1997 fata de 1958-1976. Se estimeaza ca banchiza arctica se va topi complet vara deja din 2013, observatiile din satelit facute in 2007 aratand o tendinta de scadere a suprafetei banchizei cu 20% pe an.

Adevarul este ca atmosfera devine din ce in ce mai poluata, iar capacitatea de refacere este din ce in ce mai scazuta datorita faptului ca suprafata impadurita a Terrei scade simtitor de la an la an. Nivelul de dioxid de carbon din atmosfera este comparabil cu cel din urma cu 20 de milioane de ani.

Adevarul este ca desi omenirea nu poate gestiona efectul de sera generat de imensele cantitati de dioxid de carbon pe care le deverseaza in aer este amenintata de eliberarea a cca 70 de miliarde de tone de metan prin topirea ghetarilor si a permafrostului din Siberia. Adevarul este ca metanul genereaza un efect de sera de circa 3 ori mai puternic decat dioxidul de carbon (la volume egale).


Adevarul este ca Pamantul se afla in cel mai sufocant an din ultimii 650.000 de ani. De aceasta data, efectul se datoreaza activitatii umane. Platim cu totii pretul unei sute de ani de dezvoltare iresponsabila.

Adevarul este ca eforturile pentru remedierea situatiei trebuie sa fie cel putin egale ca amploare, coordonare si durata ca si cele care au generat situatia cu care ne confruntam. Va fi nevoie de un efort colectiv de cca 2000 de miliarde de dolari/ an, timp de 30 de ani, doar pentru ca la sfarsitul perioadei respective tendinta de incalzire globala sa fie stopata. Adevarul este ca acest efort general nu exista.

Lupta nu este din start pierduta, iar viata pe Terra depinde de fiecare dintre noi. Pentru ca situatia sa se schimbe, pentru ca Lumea sa se schimbe, trebuie sa incepem cu noi insine. Este nevoie de consecventa, de disciplina, de obiceiuri sanatoase de consum. La sfarsitul fiecarei zile vom sti daca am invins inertia si nepasarea sau daca am fost invinsi. E lupta noastra, a tuturor!"

In data de 28 martie,la 20:30, STINGE SI TU LUMINA!
[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors