Angajatul #cudetoateAzi angajatul si angajatorul din mine au cazut de acord ca trebuie sa publicam un post pe acest blog oarecum parasit.Asa ca spre deliciul unora, o sa imi ies din comfort zone si o sa scriu despre munca si oamenii 360.

Nu mai stiu exact unde am auzit prima data expresia asta (tind sa cred ca eram pe la #lumeaseoppc) dar mi.a ramas intiparita in minte ca fiind poate descrierea cea mai clara a angajatului din ziua de azi.
Pe scurt, un om 360 trebuie sa aiba cunostine vaste si aprofundate in mai toate domeniile - chiar si vag - tangentiale cu al sau.
Adica: daca lucrezi in SEO - trebuie sa cunosti cam tot ce zboara prin marketing, web-design, programare si PR.

Oamenii 360 sunt o specie rara dar, care au mare cautare cand e vorba de angajare.
Pentru ca orice firma, mica sau mare vrea un expert.Nu zic ca nu au nevoie! Ba uneori e mai bine ca cel mic sa aiba un expert si cel mare si ii creasca.Dar ce te faci cand oameni #cudetoate - ca shaorme bine garnisite- nu se gasesc chiar la orice facultate? Sau mai rau, ce te faci cand un astfel de expert iti cere un salariu  legal, decent, pe merit  mare?

Ma intrebam azi ce e in mintea unui angajator cand ofera un nou post spre concurs?Sau cand cei din HR creaza anuntul pentru acest post vacant? Este oare dorinta de a economisi mai mare decat cea de a obtine un lucru bine facut? Oare ei uita ca exista doar 24 de ore pe zi, dintre care mult mai putine lucratoare? Sau ca there is only so much a person can do while multitasking?

Da, o echipa formata din online marketeri (seo & ppc), PR, programatori si webdesigneri va costa mai mult.Dar cu siguranta va produce mai mult.Sarcinile sunt impartite, munca este coordonata, iar unde sunt mai multe creiere e clar loc de idei bune.Nimeni nu zice ca fiecare trebuie sa se axeze doar si doar pe ramura lui - si sa isi ataseze frumos ochelari de cal.Dar o impartire a responsabilitatilor cu siguranta creaza productivitate.

Dar poate e doar parerea mea.Poate veti spune ca vreau sa limitez accesul oamenilor la cultura, sau ce cer prea putin de la cei cu care lucrez.Sau ca "daca as face doar un singur lucru as fi nimeni acum ... deci".
 Adevarul e ca eu sper sa apara din ce in ce mai multi oameni 360.Ba mai mult, sper sa pot educa chiar eu cativa.Si sper ca pe viitor angajatorii sa invete cu adevarat valoarea unui om calificat. ...Altfel, ne trezim toti ca ne facem firme :))

  Share
[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors