Stiri din Moldova



8 APRILIE 2009





21:51 Autoritatile de la Tiraspol vor solicita Moscovei o suplimentare a trupelor ruse din Transnistria, in contextul protestelor violente care s-au desfasurat la Chisinau dupa alegerile legislative, potrivit agentiei ruse Novîi Reghion.

21:30 Jurnalista moldoveana Natalia Morar, care lucreaza la revista ruseasca The New Times, se numara printre protestatarii arestati la Chisinau, a declarat miercuri seful biroului de presa al Ministerului moldovean de Interne, Ala Meleca, citat de Interfax, in pagina electronica.

21:15 Parchetul din Republica Moldova a demarat miercuri o ancheta pentru "tentativa de lovitura de stat", in urma protestelor violente care au avut loc in Chisinau, a anuntat procurorul general, Valeri Gurbulia, relateaza AFP.

21:10 Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, crede ca revoltele de la Chisinau au fost planificate si platite de sponsori, iar unul dintre acestia, omul de afaceri Gabriel Stati, a parasit Republica Moldova, relateaza Interfax.

20:50 Iurie Ciocan, secretar CEC, a confirmat pentru Unimedia Moldova ca a primit solicitarile PL, PLDM si AMN, iar CEC va oferi partidelor politice acces la listele electorale ale alegatorilor.

20:20 Spiritele s-au mai calmat. Cei 5.000 de manifestanti protesteaza pasnic in Piata Marii Adunari Nationale. Reprezentantii acestora negociaza cu fortele de ordine eliberarea tinerilor arestati.

20:17 - Presedintia ceha a Uniunii Europene a cerut miercuri Republicii Moldova sa gaseasca o solutie la criza creata de manifestatiile anticomuniste printr-un "dialog pasnic" si cu "respectarea statului de drept", relateaza AFP.

20:10 Politia moldoveana a anuntat ca nu le va permite protestatarilor aflati in fata sediului Guvernului sa patrunda in cladire, informeaza Interfax in pagina electronica.

19:55 Minori, fete tinere si adolescenti se aflau in prima linie a protestatarilor care au atacat marti sediile presedintiei si Parlamentului R. Moldova, "ceea ce a facut imposibila aplicarea mijloacelor speciale din partea politiei", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Interne moldovean.

19:37 Presedintele Traian Basescu discuta la Palatul Cotroceni cu premierul Emil Boc si cu sefii serviciilor de informatii. Intalnirea are loc in contextul in care ambasadorul Romaniei la Chisinau a fost declarat persona non-grata, iar guvernul moldovean a aprobat introducerea unui regim de vize pentru Romania.

19:19 Se pare ca 7 protestatari au fost batuti cu salbticie de fortele de ordine, urcate intr-o masina de politie si duse intr-o directie necunoscuta. Spiritele se incing in Piata Marii Adunari Nationale.

19:12 Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat ca nu va impiedica renumararea voturilor, in cazul in care Comisia Electorala Centrala va decide acest lucru, relateaza Novosti Moldova, in pagina electronica.

18:30 Regimul de vize intre Republica Moldova si Romania va intra in vigoare joi, insa vizele vor fi acordate gratuit, a declarat, miercuri, ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, citat de pagina electronica a agentiei Interfax.

18:05 Protestatarii moldoveni, adunati in fata sediului Guvernului, cer ca autoritatile sa ofere posibilitatea ca posturile de televiziune si de radio sa transmita in direct ceea ce se intampla in Piata Marii Adunari Nationale, relateaza agentia rusa Interfax.

17:56 In piata Marii Adunari Nationale protestatarii striga din ce in ce mai tare: "Libertate, Libertate, Libertate!"

17:50 Trenul international "Prietenia" intre Bucuresti Nord si Chisinau este anulat pana sambata.

17:44 UE se implica activ in detensionarea relatiilor dintre Moldova si Romania, prin intermediul emisarului sau la Chisinau.

17:36 Ambasadorul Rusiei in Republica Moldova le recomanda rusilor sa evite calatoriile de lunga durata la Cisinau, pana la clarificarea situatiei.

17:10 Trenurile nu vor efectua astazi legatura cu Romania, insa autoritatile afirma ca aceste lucruri se intampla din motive "tehnice".

17:07 Primarul Chisinaului a facut apel la calm, in urma cu o jumatate de ora, declarand ca violenta nu este o modalitate de a obtine repetarea scrutinului.

17:05 Protestatarii cer ca persoanele care au fost retinute sa fie date in permanenta la televiziunea publica, iar granitele sa fie deschise si sa nu fie impuse vize pentru cetatenii Romaniei.

17:03 Mai multi parinti din Republica Moldova au anuntat presa ca nu isi gasesc copiii, in conditiile in care peste 200 de tineri, retinuti in urma protestelor de marti, ar fi fost scosi din Chisinau si transportati intr-un loc necunoscut, relateaza Deutsche Welle.

17:00 Chisinaul a introdus vize pentru romani! Guvernul R. Moldova a anuntat ca a decis, in sedinta extraordinara, instituirea regimului de vize pentru cetatenii romani printr-o hotarare care va intra in vigoare cu incepere din 9 aprilie.


15:40 Franta a facut apel miercuri la respectarea principiilor statului de drept de catre toate fortele politice din Republica Moldova, după confruntari violente in aceasta tară intre manifestanti ai opozitiei si forte de ordine, in urma victoriei comunistilor la alegerile legislative.

15:10 MAE considera ca acuzatiile lansate de Chisinau reprezinta o provocare la adresa statului roman, apreciind ca inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama Romaniei si a cetatenilor romani.

14:33 Presedintele Comisiei pentru politica externa de la Camera Deputatilor, Laszlo Borbely, considera ca alegerile din Republica Moldova ar trebui repetate avand in vedere "indiciile" de fraudă constatate de observatori.

14:15 Vladimir Voronin a declarat ca relatiile cu Romania nu vor fi afectate, dupa ce ambasadorul roman la Chisinau a fost declarat persona non grata

13:58 Presedintele Comisiei pentru politica externa de la Camera Deputatilor, Laszlo Borbely, considera total nejustificat si condamnabil gestul autoritatilor moldovene de a-l declara persona non grata pe ambasadorul Romaniei la Chisinau, care in opinia sa demonstreaza panica autoritatilor din R. Moldova

13:38 Presedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, a declarat ca situatia actuala din Republica Moldova a fost generata de comunisti, "prin provocari si manipulari".

13:06 Voronin anunta ca sponsorii revoltelor au parasit tara

13:05 Unimedia: Alianta Moldova Noastra, Partidul Liberal si Partidul Liberal democrat din Moldova nu exclud ca Partidul Pppular Crestin Democrat (PPCD) ar sta in spatele actiunilor de vandalizare a Presedintiei si Parlamentului de ieri, argumentand ca mai multe persoane care au fost in primele randuri de atac sunt tineri membri ai aripei tinere PPCD - "Noua Generatie".

13:00 Presedintele Comisiei Electorale Centrale din Moldova, Eugeniu Stirbu, a fost spitalizat, relateaza ProTV Chisinau.

12:46 Peste 4.000 de oameni s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale.

12:25 Ambasadorul moldovean in Romania, rechemat in tara pentru consultari

12:00 Presedintele moldovean ii cere ambasadorului Romaniei la Chisinau, declarat persona non grata, sa paraseasca tara in 24 de ore.

12:05 Circa 200 de studenti basarabeni din Iasi, dar si din Ploiesti si Cluj au plecat, miercuri, in jurul orei 11.30, de la Iasi, indreptandu-se, cu trei autobuze si cu mai multe autoturisme, catre Vama Sculeni, cu intentia de a ajunge la Chisinau, desi punctele de frontiera spre Moldova sunt inchise

12:02 AFP: Ministrul de externe rus a declarat ca ideea refacerii alegerilor din Moldova nu are niciun fundament

11:57 Vladimir Voronin acuza Romania de implicare in protestele violente din Chisinau, dupa victoria comunistilor in alegeri.

11:52 Reuters: Moldova l-a declarat pe ambasadorul roman la Chisinau, Filip Teodorescu, persona non grata. Ambasada Romaniei nu a confirmat aceasta informatie.

11:50 Aproximativ 2000 de moldoveni s-au strans din nou in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului. Revolta continua.

11:45 Corespodentul ProTV Chisinau relateaza ca toate iesirile din Chisinau sunt blocate, iar cei care vor sa ajunga in capitala moldoveana din alte raioane sunt impiedicati.

11:03 Aproape 300 de persoane, din care peste 20 de jurnalisti, care au vrut sa intre in Republica Moldova au fost impiedicati sa treaca granita, in ultimele 24 de ore, de catre vamesii moldoveni, sub diferite motive.

10:36 Presa rusa apreciaza ca "huligani" nationalisti sunt in spatele violentelor din Republica Moldova, inregistrate dupa victoria comunistilor in alegerile legislative


(sursa : Stirile Pro tv)
[Read More...]


To put a bit of sunshine in your life



Ieri am stat toata ziua in pat, cu un ceai fierbinte langa mine si cu noptiera plina de pastile.
Slavit fie internetul, care ne permite sa traim si sa fim conectati cu toti si toate, chiar si in momentele in care suntem legati de pat (pacat ca doar la figurat:))).

Am petrecut intreaga dimineata cautand filme si uitandu.ma la trailere.O activitate care de obicei ajungea sa ma plictiseasca, astazi a fost salvarea mea.
Am descoperit ca in lunile urmatoare o multime de filme non-americane vor invada marile ecrane, fortand publicul din mall.uri sa admire calitatea povestilor si nu cantitatea efectelor speciale.
Filme precum : Tokyo Sonata, The Song of Sparrows, 12 sau The Class ,te vor face sa simti ca traiesti.Traiesti in lumea adevarata nu in puful hollywoodian.

Totusi, exista speranta si pentru America.The Great Buck Howard sau Last Chance Harvey aduc in prim-plan adevarata fata a unei natiuni cladite pe teancuri mari de bani....ce acum, fie vorba intre noi si intre analistii financiari, nu prea mai exista.

Si pentru ca tot am vorbit despre filmul Last Chance Harvey, cu Dustin Hoffman si Emma Thompson, va invit sa ascultati melodia ce serveste drept coloana sonora pentru trailer: The Shining by Badly Drawn boy

Enjoy...si ne vedem la cinema

[Read More...]


Update!Revoulutie Moldova





In Moldova 193 de persoane au fost arestate in urma protestelor de ieri.




Aseara in Bucuresti: video din Piata Universitatii, Bucuresti [via gramo.ro] (gasiti poze aici ):



(sursa magini: Andrei)
[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors