Grevă la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti



Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti a intrat din 13 august, în grevă spontană de două ore, între 10 şi 12. Greva spontană declanşată de către personalul medical al Centrului de Transfuzie Sanguină este rezultatul nemulţumirii cadrelor medicale faţă de sistarea, de la data de 1 iulie, a plăţii tuturor sporurilor, cu excepţia celui de vechime.

“Greva la Centrul de Transfuzie Sanguină a fost declanşată ca răspuns la eliminarea sporurilor, fapt ce a dus la o reducere cu 36 la sută a salariilor. Cele trei sporuri eliminate sunt sporul de institut, sporul de periclitate şi sporul de prevenţie. Eliminarea sporului de periclitate, în valoare de 15 la sută, reprezintă cea mai spinoasă problemă, deoarece noi lucrăm cu sânge şi suntem zilnic supuşi riscului de infectare cu diverse boli”, a explicat pentru SănătateaTV.ro Alexandra Zăgrean, biolog principal în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Greva declanşată la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti urmăreşte, astfel, împiedicarea ajungerii la situaţia în care salariile angajaţilor să fie la limita salariului minim pe economie. “În situaţia în care aceste sporuri sunt eliminate asistentele medicale şi şoferii din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti ajung la salariu minim pe economie”, a explicat biologul principal Alexandra Zăgrean.

Greve spontane au fost declanşate şi în ţară, unde mai multe Centre de Transfuzie Sanguină au protestat pentru eliminarea sporurilor. Angajaţii susţin că eliminarea sporurilor nu are bază legală, încălcându-se, astfel, prevederile contactelor colective de muncă din sistemul sanitar.


Sursa: SanatateaTV
[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors