Ora pamantului vs Earth-hour



Oare ce conteaza mai mult : ideea sau gestul?

In momentul in care scriu acest post, ceasul arata ca mai sunt 4 zile, 5 ore, 40 de minute, 38 de secunde si 234 milisecunde pana cand stingem lumina.Atat site.ul orapamantului.ro cat si earth-hour.ro indica acelasi lucru.Amandoua promoveaza Ora Pamantului, ce va avea loc pe data de 27 martie.
Oare conteaza atat de mult cine a pornit miscarea? Nu este mult mai important fapul ca oamenii din Romania se mobilizeaza?

Ca sa va explic dilema mea, trebuie sa discutam despre decalaratia de presa data de organizatia WWF privind site.ul orapamantului.ro.In aceasta se sustine ca organizatorii campaniei de CSR din care rezulta site.ul orapamantului.ro, Reinvent Consulting, obliga orasele ce doresc sa participe la eveniment sa contribuie financiar.In plus, se subliniaza faptul ca earth-hour.ro este singurul site oficial al evenimentului Ora Pamantului.

Reinvent Consulting a raspuns, declarand ca orasele din Romania care se inscriu prin intermediul primariilor la Campania Ora Pamantului nu sunt nevoite sa participe financiar.Dar daca vor organiza actiuni ce presupun costuri, acestea sa fie suportate tot de primarii si consilii locale.In plus, mentioneaza faptul ca aceasta campanie a inceput in vremea in care WWF Romania nu activa in proiectul Ora Pamantului.

Si acum eu ma intreb: oare nu pot exista doua organizatii, care independent, sa uneasca Romania prin solidaritate fata pe planeta?Cum ne pot ei cere sa fim uniti si sa stingem cu toti luminile, atunci cand ei nu pot sa se uneasca in acest efort (ce in fond este comun) de mediatizare a evenimentului.

Oare tot noi suntem singurii care vedem cat de asemanatoare sunt idealurile lor?Pentru ca este vorba de idealuri.Toti ne dorim o planeta curata, sanatoasa si cat mai putin afectata de incalzirea globala.


Nu cred ca trebuie sa ne impartim in tabere, pentru ca tinem cu aceeasi echipa! 

Tu ce crezi?
[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors