Revolutie in Moldova - ziua pe scurt -



22:20 Un utilizator al www.stirileprotv.ro ne-a oferit o informatie potrivit careia protestele de la Chisinau s-au raspandit in toata tara. In orasul Balti oamenii au iesit in strada, iar manifestatiile violente au determinat fortele de ordine sa preia controlul. Circulatia este oprita, retelele de telefonie fixa si mobila nu sunt operabile, iar oamenii au incendiat primaria si sediul comunist.

22:00 Etajele 1 si 5 din cladirea Parlamentului sunt in flacari, iar fortele de ordine nu asigura paza acestei cladiri. Mai mult nici Presedintia nu este pazita, politistii si jandarmii aflandu-se la mare distanta de cele doua cladiri. Protestatarii sunt extrem de violenti si distrug tot ceea ce se afla in cele doua cladiri.

21:40 Presedintele moldovean Vladimir Voronin a cerut ajutorul Occidentului pentru a reinstaura ordinea in Republica Moldova, informeaza agentia Interfax

21:10 Voronin: Voi apara integritatea statului de manifestanti! Acesti protestatari nu sunt decat niste fascisti care incearca sa comita o lovitura de stat!

21:08 Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a facut apel "la reglementarea pasnica" a crizei din Republica Moldova, "cat mai rapid", in cursul unei conversatii telefonice cu omologul sau moldovean Vladimir Voronin, conform unui comunicat al Kremlinului, citat de AFP.

20:05 Politia din Republica Moldova a inconjurat cladirea Guvernului, unde au loc negocieri intre putere si opozitie, relateaza Interfax.

20:00 Cel putin 200 de persoane au fost ranite in timpul protestelor de la Chisinau, au declarat surse din cadrul serviciului de urgenta din capitala moldoveana, citate de BASA-press.

19:41 Fortele de ordine se tem ca demonstrantii care se afla in fata Guvernului vor incerca sa ia cu asalt cladirea. Protestatarii controleaza deja presedintia si Parlamentul din Republica Moldova.

19:30 O femeie a murit din cauza intoxicarii cu fum, in timpul unui incendiu din Parlamentul Republicii Moldova, a anuntat postul national de televiziune Moldova-1.

19:19 Twitter: Zvonuri de proteste si in alte orase mari ale Moldovei.

19:05 Fortele de ordine au folosit gloante de cauciuc impotriva demonstrantilor in Piata Marii Adunari Nationale pentru a-i dispersa. Nicio persoana nu a fost ranita prin folosirea acestei munitii.

19:00 Ambasada rusa din Republica Moldova a invinuit, intr-o declaratie oficiala, un "grup de militanti" pentru protestele de marti, in cursul carora tinerii au patruns in sediul presedintiei si Parlamentului de la Chisinau.

18:49 Puterea si opozitia au ajuns la un acord privind renumararea voturilor.

18:20 Manifestantii de la Chisinau se indrepta spre sediul televiziunii nationale, iar in centrul capitalei este un adevarat haos, a declarat vicepresedintele Organizatiei de Tineret.

18:15 Deutsche Welle anunta ca in aceasta seara Vladimir Voronin pregateste o "interventie speciala" impotriva protestatarilor.

18:00 Liderii Opozitiei negociaza la Guvern cu seful executivului si Partidul Comunist. La aceasta intalnire sunt prezenti si ambasadorii SUA si UE.

17:30 Noua cetateni romani au fost opriti in Vama Sculeni, pe partea moldoveneasca, autoritatile din Republica Moldova nepermitandu-le accesul pe teritoriul acestei tari, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Iasi.

17:15 Vladimir Voronin a declarat in aceasta dupa-amiaza ca face apel la cetatenii Republicii Moldova sa inceteze protestele

17:10 Voronin: Un patriot nu poate face asemenea acte de vandalism. Cei care participa la aceste proteste vor varsare de sange.

17:05 Protestatarii de la Chisinau au incercat sa incendieze un tablou cu portretul presedintelui Voronin, apoi l-au calcat in picioare. LUPT, REZIST, SUNT ANTI-COMUNIST! Asta se scandeaza in centrul capitalei Moldovei.

17:00 Cladirea Parlamentului a fost incendiata, iar holul institutiei este deja in flacari. Protestatarii nu ii lasa pe pompieri sa intervina, iar focul s-a extins pana la etajele 2 si 3. Sediul presedintiei a fost devastat pana la cel de-al patrulea etaj. Mai mult, au fost distruse calculatoarele si toate portretele presedintelui Voronin au fost calcate in picioare.

16:55 Partidul Comunistilor, aflat la putere in Republica Moldova, a denuntat, marti, o "tentativa de lovitura de stat", dupa ce simpatizantii opozitiei au contestat rezultatul alegerilor duminica si au declansat proteste violente la Chisinau.

16:38 Steagurile Romaniei si UE au fost arborate pe cladirea Presedintiei, in aplauzele protestatarilor.

16:16 Guvernul moldovean se reuneste astazi intr-o sedinta extraordinara, la care participa si presedintele Vladimir Voronin.

16:13 Ministerul moldovean de Interne a anuntat ca politia a intervenit cu gaze lacrimogene si tunuri de apa pentru a-i dispersa pe protestatari, dupa ce acestia au patruns in sediile Presedintiei si Parlamentului din Chisinau.

16:12 Rusia este "ingrijorata" de violentele "provocate" in Republica Moldova, unde opozitia contesta in strada victoria electorala a comunistilor.

16:09 Autoritatile de la Chisinau au izolat informational populatia din Republica Moldova prin deconectarea centrului capitalei de la reteaua de Internet, blocarea retelei de telefonie mobila si intreruperea transmisiei posturilor de televiziune, relateaza cotidianul Timpul.

15:50 Fortele de ordine au organizat baraje rutiere la toate intrarile in Chisinau pentru a opri accesul autocarelor cu protestatari, afirma lideri ai opozitiei moldovene.

15:47 Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externa, Javier Solana, s-a declarat preocupat de confruntările din Republica Moldova si a facut apel la "toate partile sa nu cedeze in fata violentei", relatează AFP.

15:40 Cotidianului moldovean Timpul, care citeaza martori oculari, protestatarii au distrus mai multe portrete ale presedintelui Vladimir Voronin, al carui mandat expira marti.

15:38 Opozitia doreste organizarea unor noi alegeri dupa ce manifestantii din Chisinau au semnat un armistitiu cu politia, anunta korrespondent.net.

15:32 Politia a aruncat cu gaze lacrimogene pentru a-i imprastia pe protestatari.

15:35 Serviciul de presa al Presedintiei Republicii Moldova dezminte categoric informatiile potrivit carora seful statului, Vladimir Voronin, ar fi parasit tara. Potrivit Moldpres, in pagina electronica, Voronin se afla in Chisinau si isi exercita in continuare atributiile constitutionale.

15:29 ProTV Chisinau: Protestarii arunca cu grenade din interiorul cladirii Parlamentului.

15: 22 Protestatarii au ocupat cladirea Presedintiei.

15:21 "Ole, Ole! Voronin nu mai e", scandeaza protestatarii, care le cer jandarmilor sa se alature manifestatiei.

15:15 Sunt zvonuri ca Armata va interveni curand.

15:02 Se pare ca cei care asigura paza cladirilor Parlamentului si Presedintiei s-au predat.

14:54 Protestatarii ar fi ajuns pe acoperisul Presedintiei. Rectorii universitatilor ar fi fost sfatuiti sa-si struneasca fiecare student.

14:42 Potrivit ultimelor informatii, doi politisti au murit in urma altercatiilor cu protestarii.

14:28 Presedintele Voronin va sustine o declaratie de presa la ora 19:30.

14:26 Se pare ca protestatarii au ajuns in biroul presedintelui Vladimir Voronin.

14:22 Protestatarii de la Chisinau sustin ca o tanara a fost ucisa de fortele de ordine. Autoritatile infirma orice informatie despre eventuale victime sau arestari.

14:16 Manifestantii au distrus usa de la intrarea in sediul Presedintiei din Chisinau.

14:08 Cei circa 80 de studenti basarabeni care au plecat, marti, din Iasi spre Chisinau, pentru a se alatura protestatarilor din centrul capitalei Moldovei nu au fost lasati sa treaca granita de catre autoritatile moldovene de la Vama Sculeni.

14:09 Twitter: toate drumurile spre Chisinau sunt blocate

14:06 Twitter: Armata ar fi primit ordine sa intervina

14:04 Protestatarii incendiaza mobilierul scos din incinta Parlamentului de la Chisinau.

13:52 Comunicatiile au fost intrerupte la Chisinau, iar telefoanele mobile nu mai functioneaza, sustin protestatarii, care comunica prin reteaua Twitter.

13:47 Protestarii au incercat sa dea foc cladirii Presedintiei

13: 45 Persoanele care protesteaza la Chisinau, nemultumite de victoria comunistilor in alegeri, au distrus usa de la intrarea in sediul administratiei prezidentiale, potrivit Unimedia.

13:40 Mai multi politisti au fost raniti in altercatii

13:30 Pompierii au improscat protestatarii cu apa. Sute de politisti au intervenit in forta intre protestatari si i-au impins de pe scarile sediului Presedinţiei si Parlamentului. Dispozitivele de poliţie au inconjurat sediul Presedintiei. Protestatarii purtau drapele ale Romaniei, scandau lozinci anticomuniste si au intonat imnul "Desteapta-te romane!",

10:00 Multimea a blocat circulatia pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, scandand 'Vrem alegeri repetate!' si 'Jos comunistii!'.Politia a folosit gaze lacrimogene pentru a incerca sa-i opreasca pe protestatari.

09:00 In jur de 1.000 de tineri au sosit pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, in Piata Marii Adunari Nationale. La actiune s-au alaturat mai multi oameni politici, printre care Chiril Lucinschi si Oazu Nantoi de la Partidul Democrat din Moldova (PDM), Mihai Godea, Calin Vieru si Iurie Leanca de la Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Ieri, protestele au adunat in Piata Marii Adunari Nationale intre 15.000 si 20.000 de oameni.

Reactia oamenilor vine dupa ce comunistii si-au consolidat pozitia cu 50% din voturi. Acum, acestia controleaza Parlamentul, Presedintia si Guvernul, iar opozitia democrata se teme ca va urma o perioada de abuzuri, care va indeparta si mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeana. Rezultatul scrutinului de duminica le permite comunistilor sa ramana inca patru ani la putere, formand singuri Guvernul.




sursa : Stirile Pro tv
[Read More...]


VIDEO Revoluţia din Moldova



Comunităţile de "internauţi" au luat cu asalt forumurile de discuţie şi reţelele sociale. Revolta de stradă din Moldova este relatată pe larg de oameni din Chişinău care povestesc de la faţa locului evenimentele care se petrec în centrul capitalei din Moldova. Televiziunile de peste Prut şi reţelele de tele-comunicaţie sunt toate blocate.

Twitter, Facebook şi site-urile de content multimedia Youtube şi Flickr sunt pline de relatări şi de imagini postate de oamenii din Chişinău.

Manifestanţii şi-au dat întâlnire în centru prin sms-uri şi mesaje postate pe internet. Informaţiile şi imaginile din lumea virtuală au un impact deosebit. Accesul neîngrădit la informaţie face ca utilizatori de pe întreg Mapamondul să poată urmări în direct ce se întâmplă în Republica Moldova.

Un site cunoscut din Republica Moldova, www.unimedia.md, nu mai poate fi accesat. Platforma Flickr este plină de imagini postate de redactorii paginii de internet şi care sunt comentate de utilizatori.

Pe Youtube, ziarişti din Moldova, dar şi locuitori din Chişinău, încarca imagini pe Youtube aproape în timp real cu demonstranţii, filmate de la faţa locului.

[sursa: Adevarul.ro]


[Read More...]


20 % Angel, 80 % Devil and 100 % cool cars



Ieri am fost la film cu o gashca - multipla de 4(e biletul 5 lei la City Mall) si o mare surpriza: cu doua colege din liceu, Elena si Adika.
Ce film intrebi? Fast & Furious(4) cu Vin Diesel si Paul Walker in rolurile principale.



M.am distrat de minune, am salivat peste corpul, mult-plimbat pe la sala, al lui Vin Diesel si am privit direct in ochii,de un albastru ideal, ai lui Paul Walker.Am ras, am ramas tintuita in scaun si mi.am dorit, macar in acel moment,sa am si eu carnet de conducere(si poate o masina tareee).

Am retinut si o replica, despre femeia ideala si anume: "She should be 20% angel and 80% devil"...ma intreb daca ma incaderz?

Cat despre masini si muzica, ambele merita mentionate ca fiind exact ceea ce publicul spera sa intalneasca intr.un astfel de film.Amintesc: "Blanco" by Pitbull featuring Pharrell Williams sau "G-Stroll" by Busta Rhymes featuring Pharrell Williams .
(la masini nu ma pricep dar astept sa imi spuna si mie cineva macar cateva modele)

Pana atunci, ma rezum la "We Are Rockstars" by Does It Offend You, Yeah?, melodie ce apare in trailer.So enjoy!

[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors