25 noiembrie - Ziua internationala a eliminarii violentei impotriva femeilor




În România multe femei sunt bătute, violate sau abuzate psihic, dar numai 16% dintre ele au curaj să reclame la poliţie!

Ziua de 25 Noiembrie a fost decretata de Organizatia Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva femeii.

Din statistica oficiala realizata de Agentia Nationala pentru Protectia Familiei (ANPF), institutia care gestioneaza la nivel national problematica prevenirii si combaterii violentei in familie, reiese ca, in primii ani de abordare oficiala a problematicii se inregistrau 8.104 cazuri (2004), 9.537 cazuri (2005), 9.372 cazuri (2006), 8.787 cazuri (2007).

Ziua de 25 Noiembrie face parte dintr-o serie de manifestari dedicate protectiei femeilor victime ale violentelor si respectarii drepturilor omului.

Aceasta zi a fost celebrata, in Romania, in fiecare an, prin Campanii de informare si sensibilizare, precum cea din anul 2007 realizata de ANPF si Biroul Consiliului Europei la Bucuresti in contextul Campaniei Pan-europene "Opriti violenta impotriva femeilor, inclusiv violenta in familie".

Sa speram ca anul acesta va exista ceva mai multa mobilizare...cu toate ca pe net nu prea gasesti semne de asa ceva...

Stiu ca este un subiect delicat si poate dureros, dar prin ignoranta nu s.a ajuns niciodata la o rezolvare.

Tu ce crezi ca trebuie sa se faca in aceasta zi?


[Thanks for the pic Balck]
[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors