The Princess and the Frog (2009) - review



In noiembrie vorbeam despre iminenta aparitie a filmului Disney : "The Princess and the Frog" (poti vedea aici trailer.ul ).Spuneam ca sunt extrem de entuziasmata si speram ca filmul sa se ridice la nivelul desenelor anterioare cu printese.
Si cata dreptate am avut sa astept cu sufletul la gura!


The Princess and the Frog este un film animat exceptional, asa cum nu mai vazusem de mult la casa Disney.De la culori si decoruri, la stilul artistic si influentele New Orleans, totul este imbinat perfect, pentru a creea un adevarat basm modern.
  
In poveste abunda cultura sudista afro-americana ( cum era de asteptat, dat fiind faptul ca e vorba despre o printesa de culoare) asa ca magia alba , magia neagra si bineinteles MUZICA JAZZ sunt la ele acasa.Piesele muzicale ce formeaza coloana sonora (Almost There, Friends on the Other Side si desigur Down In New Orleans ) vibreaza, incanta si chiar te fac sa dansezi.

Printesa Tiana porneste ca o fata simpla, dar isteata, muncitoare si dornica de afirmare prin fortele proprii.Printul Naveen este un pierde-vara, nevoit sa isi gaseasca o sotie bogata pentru a-si intretine stilul de viata.Cei doi se intalnesc si soarta le ofera ocazia de a invata unul de la celalalt si desigur, de a se indragosti.

Sa nu uitam de Dr. Facilier, personajul negativ, ce a fost caracterizat chiar de desenatorul sau ca fiind copilul Capitanului Hook si al Cruellei de Vil .Sau de aligatorul Louis (botezat dupa Louis Armstrong) si licuriciul Ray! 

Daca ai chef de un clasic, ceva muzica, dans si culoare, The Princess and the Frog e filmul perfect pentru tine.

P.S.: Daca ai copii, include in educatia lor povestile Disney!
[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors