SEObpo - inceputul
"In Romania un tanar are extrem de multe posibilitati" - asta vor spune angajatorii.
"In Romania nimeni nu apreciaza eforturile depuse de tineri pentru a avea un loc in societate" - vor spune toti cei care, ca si mine, au luptat ca sa isi implineasca visele.

Daca ma intrebai acum 3-4 ani ce vreau sa fac cu viata mea - probabil iti raspundeam copywriter intr-o agentie de publicitate.Sau inspector de protectia consumatorului.Sau agent imobiliar.Sau redactor la Cosmo.Sau ceva legat de cercetari de marketing.Sau ceva prin politica (de aici ideile devenind din ce in ce mai vagi).
Nici nu imi trecea prin cap ca pasiunile mele pentru socializarea online si blogging ma vor conduce catre un job ce imi vine ca o manusa.Cand am luat prima data contact cu interesantele cai ale search engine optimization.ului eram la capatul a 4 luni de chin si cautari.Terminasem facultatea si ca orice student silitor care nu muncise pana atunci mai mult de cateva luni, turbam in casa.Stresul crestea cu fiecare interviu esuat, cu fiecare saptamana de proba cu fiecare sef insuportabil.

Si totusi, atunci cand am ajuns in sediul 2.OH mi-am zis: "aici lucrurile sigur sunt altfel.Aici chiar vreau sa lucrez".Si am avut dreptate!In compania altor 10 tineri am invatat ce inseamna SEO, PPC, internet marketing, link building, white hat, la ce folosesc meta tags, a href si the best spinner.Am invatat ca un patron poate sa ofere angajatilor sai atat un birou placut cat si un spatiu de recreere, un frigider plin si zile libere din prima luna de munca.Am invatat ca in lumea asta exista si oameni binevoitori - dar ca probabil toti sunt din State.

Dar poate cea mai buna lectie a fost atunci cand, intr-o frumoasa zi de iarna, intreg departamentul a fost dat afara.Am aflat ca firma urma sa isi mute activitatea in India sau Filipine - pentru ca acolo e de 10 ori mai ieftin decat in Romania (care la drept vorbind este de 10 ori mai ieftina decat SUA).

Poate ca primul impuls a fost sa deschid bestjobs si sa ma apuc de depus CV.uri.Poate ca am privit cu ochi sceptici ideea de a ne uni fortele si a ne face propria firma de outsourcing.Poate ca am fost prima care si.a pus cele mai multe intrebari privind viitorul nostru nesigur.Poate ca urma sa fac cea mai mare greseala a vietii mele - sa renunt.

Au fost luni grele in care tuturor ni s-a testat rezistenta, dorinta si motivatia.Si acum, dupa un an, eu sunt singura care a ramas sa continue un vis.M-am lecuit de cautarea unor parteneri de afaceri in care sa gasesc sprijin.Mi-am dat seama ca in afaceri - eu sunt singura persoana pe care ma pot baza.Am continuat sa luptintr-o tara care nu vrea sa lase tanarul sa isi deschida aripile.O tara ce refuza sa permita tinerilor intreprinzatori sa acceseze fonduri europeene pentru dezvoltatrea afacerilor.O tara in care se dau legi de forma si se asigura vorbe goale.Dar toate acestea nu conteaza - pentru ca atunci cand iti doresti mai mult de la viata, vei face tot posibilul sa treci peste obstacole.

Asa a aparut SEObpo.O firma de outsourcing.O firma in crestere.O firma care nu lucreaza cu Romania -deocamdata. Un pui de care am eu grija sa creasca mare mare.Si sper sa gasesc puterea, divina si fizica, sa pot duce acest proiect fara sa devin unul din acei sefi de care m-am ferit.

Wish me luck.

Share


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors