Let the hunt begin!




In cautarea job.ului perfect.Asta ar fi trebuit sa fie titlul articolului.
Dar m.am gandit bine...Daca nu exista un job perfect?
Oare este doar in imaginatia noastra?Un loc in care colegii sunt draguti si fac poante cu bun gust, seful/sefa este intodeauna atenta si admite cand greseste....ahhh, acum chiar visez!

Trezindu.ma la realitate si revenind la subiect, cred in existenta locului de munca ideal.Nu este doar un miraj.Totusi, inainte de a pleca in cautarea lui (mai ales daca trebuie sa iti dai demisia din pozitia ocupata actual), trebuie sa gandesti realist cateva lucruri:

1.Noteaza pe o hartie (servetel, colt de ziar sau factura telefonica neplatita) ceea ce vrei tu de la jobul asta mirific.Ce te astepti sa gesesti acolo?
Fie ca e o bucatarie doatata cu toate tipurile de cerale existente(vezi studiourile Pixar), fie ca e un birou numai si numai al tau sau doar un capsator hi.tech, noteaza aceste idei, pentru ca mai apoi sa ai in fata ochilor o imagine clara a locului cautat.

2.Cantareste bine variantele inainte de a face o alegere finala.Exista posibilitatea ca mai apoi sa dai de leoparzi dupa gardul frumos vopsit.


3.Afla cat mai multe despre locul pe care il consideri ideal.Stiu ca suna frumos sa citesti articolele unei reviste si apoi sa iti imaginezi ca tu le.ai scrie.Dar oare acest gen de munca te va satisface?

4.Chiar daca ai gasit job.ul IDEAL, trebuie sa muncesti si tu putin.Nu astepta ca totul sa fie perfect de la sine (si sa ramana asa), lucreaza impreuna cu colegii pentru a mentine starea de bine din birou.


5.Gandeste pozitiv!Exista viata dupa orele de munca.O cafea sau o bere alaturi de colegii de munca sau prietenii de la facultate, este cea mai buna varianta de a socializa.Daca pleci direct acasa, in fiecare zi, in scurt timp vei considera ca din vina job.ului nu mai ai viata personala.

Viata asta agitata in care traim este intodeauna plina de neprevazut.Nu stim de unde ne va surade norocul si nici ce ne asteapta dupa urmatoarea promovare.Trebuie sa avem incredere in noi si in fortele noastre.

Cat despre jobul ideal, eu inca nu mi.am gasit unul (poate pentru ca imi urmez sfaturile:))).Dar azi, privesc increzatoare orizontul plin de site.uri specializate care imi promit job.ul perfect.Acum plec iar la vanatoare.

Wish me luck!
[Read More...]


Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors