Sunt in cautare de loc de munca.
Pentru a ma inscrie pe unul din numeroasele site.uri cu job.uri trebuie sa completez un CV.Totul suna simplu pana aici, dar nu este chiar asa.Este oare CV.ul un rezumat al vietii noastre pana in punctul dat?Si daca da, spune el clar povestea mea?
In ziua de azi angajatorii cauta, feţe noi,tinere si capabile de multa munca pe putini bani.Pe piata locurilor de munca se cer: economisti, ingineri constructori, operatori call-center, prea putini profesori si prea multi barmani si dansatoare exotice.
Toti trebuie sa aiba cel putin o facultate inceputa (nu conteaza IQ.ul), sa stie limba engleza (ca doar nu te.ai uitat la Cartoon.network degeaba) si sa ascunda calitati extraordinare (dorinta de a sta opt ore cu fata lipita de monitor sau in picioare langa cuptorul de fornetti).
Asupra cunostintelor se pune extrem de putin accentul,pentru ca mai nou totul se invata la locul de munca.(si atunci de ce sa mai faca si facultate?)
Toti cei care deja lucreaza imi spun ca trebuie sa prezint un avantaj competitiv prin care sa ma pot diferentia de ceilalti candidati.
Intrebarea mea este: ce avantaj pot prezenta eu, intr.o lume in care invatamantul nu conteaza, toti activeaza in fundatii sau au cel putin 3 proiecte de voluntariat , iar pilele si gradele de rudenie sunt dovada incontestabila a abilitatilor individului?
Sunt tineri care nu au mai ridicat o carte din liceu(Ion sau Morometii), nu mai spun sa o si citeasca.Dar muncesc ei pentru banci si au salarii cu destule zerouri incat sa isi plateasca singuri intrarile si mesele in *cluburi selecte*?
Astazi totul se cere a fi specializat.Nimeni nu trebuie sa invete mai mult decat are nevoie la locul de munca.Petrecem din ce in ce mai mult timp gandindu.ne la bani si obiecte scumpe , lasand cultura, civilizatia si dorinta de a evolua pe plan secund.(se poate si mai rau).
Avantajul meu competitiv: dragostea si dorinta de a cunoaste.Oare are valoare?
Sau mai bine scriu: *Spirit de echipa si abilitati bune in comunicare*(copy-paste dintr.un CV-exemplu )?
TU ce crezi? Etichete: cunoastere, libertate, societate
Responses
0 Respones to "Avantaj competitiv"
Trimiteți un comentariu