Execuţia : solutia Iranului pentru bloggerii incomozi





Daca justitia va decide ca opiniile exprimate pe Internet aduc ofense regimului, bloggerii din Iran risca sa fie condamnati la moarte, a anuntat Realitatea TV(miercuri 10.06.2009).

In Iran, pedeapsa cu moartea este aplicata celor care sunt gasiti vinovati de: crima, viol, adulter dar si de homosexualitate. La acestea se adauga subminarea Republicii Islamice sau ofensele aduse Islamului.

Se pare insa ca in aceasta categorie ar putea intra si cei care isi creaza site-uri sau bloguri si sunt gasiti vinovati ca aduc ofense regimului. Legea a fost aprobata de Parlament, iar acum este in discutie la Consiliul Gardienilor Revolutiei.

Iranul are conform statisticilor cea mai mare comunitate de bloggeri din lume raportat la numarul de locuitori, multe din blogurile acestora fiind axate pe activitati si articole ce se opun ideilor regimului.

Anual 16 bloggeri sunt arestati in intreaga lume, mai multe de jumatate din arestari avand loc in Iran, China si Egipt.

In continuare te las sa urmaresti un scurt film realizat de studentii de la Vancouver Film School in cadrul programului VFS Digital Design.



Responses

1 Respones to "Execuţia : solutia Iranului pentru bloggerii incomozi"

Delia Theodorescu spunea...

pacat...daca si dreptul la a avea o opinie si a te exprima liber se ia..unde vom ajunge, cand vom evolua, cand vom invata ce inseamna sa acceptam si sa respectam>


18 iunie 2009 la 11:49

Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors