Tu ce accepti sa faci pentru un job? [video]



Pe piata actuala, situatia absolventilor de facultate este cam ... albastra. Majoritatea ajung sa depuna cv.uri in stanga si in dreapta, de multe ori uitand ce isi alesesera ca si viitoare cariera.
O absolventa de jurnalism ajunge cu putin noroc sa prinda un post de secretara...pardon! Assistent manager.
Un tanar care anul acesta a terminat Politehnica (si toti stim cat a muncit ca sa o faca!!)  si.a gasit un job la un centru de printare.Salariul?
Ea 1000 lei (dar nu toti pe cartea de munca), el 600 lei plus bonusuri zilnice.Amandoi extrem de fericiti; au cautat fiecare cate 4-5 luni.

Pana la urma totul se rezuma la cat de dispus esti in a face compromisuri.Cat de mult poti lasa de la tine.Cat de multe poti inghiti de la sefi.Priveste acest interviu, filmat cu camera ascunsa.Tu ce ai face daca angajatorul ti.ar propune asta?



Interviul face parte din proiectul "Locul meu pe piata muncii, menit sa asiste studentii in procesul de tranzitie de la viata universitara la viata profesionala.Pentru alte doua exemple, da click aici.

Si la final, hai sa va mai dau o tema de gandire.Daca o intreaga generatie trece prin situatiile acestea si accepta sa isi incalce principiile, stiti ce vom avea peste 20 de ani in Romania?Oameni fara caracter, fara ideologii, fara sperante prea mari si probabil majoritatea depresivi.
Exista oare un mod in care putem stopa acest comportament?Exista inca speranta pentru tinerii absolventi ai anului 2010?


Responses

0 Respones to "Tu ce accepti sa faci pentru un job? [video]"

Awesome posts

Blog Archive

Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors